GOSPIĆ- U počesto šturim izvještajima Policijske uprave javnosti promiču male i pikantne informacije zanimljive koliko i sam život. U red takvih svakako spada i ova današnja.
-„Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja općine Perušić zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe. Sumnjiči se da je u razdoblju od 10. siječnja do 15. veljače 2015. godine u Kosinjskom Bakovcu, općina Perušić, provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 80-godišnjaka iz Zagreba, iz koje je otuđio 50 kilograma kiselog kupusa, 15 litara rakije i 6 komada dimljenih bunceka“./kraj navoda.
Domišljati je lopov pragmatična osoba. Kiseli kupus „ukrasit“ će buncekom i skuhati dobar lički ručak idealan u zimskim uvjetima. Za aperitiv će dobro sjesti rakija. Unatoč kaznenom dijelu priče, zacijelo je glavni motiv krađe bila „klopa i cuga“ jer prema policijskim navodima nije ukradeno ništa drugo, a sigurno se lopovu nadohvat ruku našlo i nešto alata ili drugih uporabnih predmeta. Oni mu očito nisu bili zanimljivi.

L.O./P.U.