Tijekom protekloga vikenda službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Majstor je još 22. kolovoza 2020. godine zatečen u prometu kako prevozi 40 prostornih metara hrasta, a za drva je dostavio dvije popratnice. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su popratnice krivotvorene i da su izdane još 30. svibnja 2018. godine. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

U slučaju usmrćivanja  mladog bika na ispaši kod Perušića za sada je sve nepoznanica. Ne zna se točno kada je usmrćen, kojim oružjem niti tko ga je usmrtio. Ubijena životinja odvučena je kojih 200-tinjak metara dalje, polivena benzinom i zapaljena. Dogodilo se to u mjestu Konjsko Brdo, na šteta je nanesena 54-godišnjaku. 

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (1) i Senja (1). 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 6. studenog u Ličkom Osiku, kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u krvi imao koncentraciju alkohola od 0.98 g/kg. 

L.O.