Naslovnica Gospić Kreće izgradnja energane

Kreće izgradnja energane

7

GOSPIĆ- Sasvim je izvjesna gradnja novog proizvodnog pogona u Gradu Gospiću. Potvrđeno je to potpisivanjem Ugovora o kupoprodaji još jedne građevinske parcele u Zoni poslovnih namjena “Smiljansko polje”. Ovim su znatno su povećani izgledi za nastavak ulaganja i otvaranje radnih mjesta na području Gospića. Rekao je to između ostaloga gradonačelnik Petar Krmpotić na sastanku s predstavnicima slovačko-hrvatske tvrtke „Energana Gospić 1“ d.o.o. za proizvodnju električne struje i topline, čije je sjedište u Korenici. Vlasnik tvrtke Marian Peciar zahvalio se na kooperativnosti i profesionalnom odnosu Gradske uprave, što bi uskoro uz nova ulaganja trebalo rezultirati izgradnjom kogeneracijskog postrojenja snage 5 MW. Nakon potpisivanja Ugovora upriličen je obilazak parcele novog gospodarskog kompleksa u Zoni poslovnih namjena “Smiljansko polje”, gdje je gradonačelnik Petar Krmpotić pojasnio neke detalje ovog projektu.
-Ovdje je riječ o parceli površine 1.3 ha na kojoj će investitori graditi energanu i toplanu. Kako smo čuli dio struje prodavat će HEP-u, a viškove pretvarati u toplinsku energiju i prodavati je. Sustav je potpuno ekološki i u radu će koristiti šumsku sječku. U sklopu budućeg kompleksa izgradit će se i staklenici za uzgoj povrća koji će se grijati iz vlastite toplane. Osobno sam sretan zbog svega ovoga jer će se angažirati domaća operativa i otvorit će se radna mjesta pa Grad Gospić ovom projektu daje punu potporu. Ne želim prejudicirati neke detalje, ali mogu reći da smo u visokoj fazi pregovora za prodaju zadnje preostale parcele u Poslovnoj zoni površine 7 ha, pri čemu bi investitori trebali otvoriti još više radnih mjesta, zaključio je gradonačelnik Ktmpotić.
Slovački investitor će u buduća postrojenja energane uložiti od 12 do 14 milijuna eura i u prvoj fazi otvoriti najmanje 15 radnih mjesta.

H. J.

7 Komentari

  1. Čestitam gradskoj ekipi na ovome.Koliko čujem mogla bi se gradit tvornica amfibijskih plovila.Uspije li to bit će posla za još 50-60 ljudi.A tek lokalna operativa i prijevoznici! 5+ za ovaj potez!!!

  2. Pa dobro ljudi koji je ovo vrag????? Grade se zgrade, infrastruktura, kolektor je u funkciji pa sad i ovo.A sve to da Marasa, borčinu Starčevića i ostale folirante niste ništa pitali.Možda bi neko od nji trebao vodit sve te projekte jer su se dokazali da vole ovaj grad.Na stranu privatne firme.Mislim da Krmpotić i ostali ne rade dobro jer ništa nije amenovala oporba a znaju oni.I lijevi i desni. bljak!!!

  3. znam ja da bi ekstra borčina i novinar Popoviće bio na ovom skupu al čujem da je ovih dana imao nešto posla u sudu.Ko tuženik. A čudi me da nije juče bio na Plitvicama kad je tamo bio specijalac iz Rakitja i Lučkog.Bio je sigurno i Karlo ali je previše skroman pa muči.Ako ništa a ono je našim specijalcima nabavio oružje u dogovoru s dr. Tuđmanom.Hvala obojici na trudu.

  4. Pohvale g. Krmpotiću i njegovom timu.Unatrag par godina toliko se toga gradi i radi da ih je teško pratit.Uskoro kreće nova zgrada POSa,pa tržnica,kolektor radi,cestovna infrastruktura ide dalje, grad je sve lipši.Neka dragom Bogu fala!

  5. Lijepo je cuti da se otvara neki proizvodni pogon.Valjda ce biti posla za nasu djecu iako ce se opet odlucivati politicki.A vi koji tu komentirate svaka vam cast koliko se mozete uvlaciti nekome u onu stvar.

  6. Uvijek se Maras spominje u komentarima , ali moraš mu priznati da je svako malo spominjao poslovnu zonu i vjerovatno bi još trava tamo rasla da nije, pa Krmpotić mora ispravljati grijehe prethodnika

Comments are closed.