Kreće nova akcija javnog cijepljenja protiv COVID-19

0

Zavod za javno zdravsatvo Ličko-senjske županije pozvao je danas odrasle osobe koji se još nisu cijepili protiv COVID-19 da to učine bez zakazanog termina. Cijepljenju bez zakazanog termina može se pristupiti prema sljedećem rasporedu:

U Gospiću u Gradskoj sportskoj dvorani 17. i 24. lipnja u vremenu od 14 do 18 sati, odnosno od 15 do 20 sati. U Otočcu se  akcija javnog cijepljenja organizira 19. lipnja u Domu zdravlja, u vremenu od 9 do 12 sati. Dom zdravlja u Senju cijepljenje će vršiti 17. lipnja u vremenu od 15 do 20 sati. Građani Novalje mogu se cijepiti također 17. lipnja u Domu zdravlja Novalja od 14 do 18 sati. U Korenici je cijepljenje najavljeno 19. lipnja u Domu zdravlja od 10,30 do 14,30 sati.

Oglas

Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

Mogu se cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju boravište ili prebivalište u Ličko-senjskoj županiji i zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Za cijepljenje školske djece spremno je cijepivo Comirnaty (BioNTech i Pfizer) odobreno je za primjenu u djece dobi iznad 12 godina.

-Pozivamo roditelje da se jave nadležnom školskom liječniku Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, radi dogovora o cijepljenju djece, stoji u obavijesti koju potpisuje epidemiolog dr. Ivan Stanić i ravnateljica ZZJZ Ličko-senjske  županije dr. Ružica Čanić.

L. O.