Kako smo već javljali danas je zadnji dan za zaprimanje prijava podnositelja zahtjeva za štete nastale tijekom zadnjih poplava na području Kosinja. Ovogodišnje poplave bile su gotovo katastrofalne gotovo kao i one iz 2010. godine kada se pod vodom rijeke Like na kosinjskom području našlo više od 150 domaćinstava. U Općini Perušić gdje se vrše prijave šteta i danas vlada velika gužva. Zamjenik načelnika Općine Perušić i predsjednik Stožera civilne zaštite Mihael Kurteš kaže da ipak sve ide kako se i predviđalo.

-Broj prijava fizičkih i pravnih osoba za procjenu šteta prešao je jutros stotinu. Prijave se zaprimaju danas do 15 sati. Već sutra krećemo sa izradom Plana za procjene i komisija će uskoro početi obilaziti teren i popisivati štete. Među pravnim osobama koje su prijavile štete treba istaknuti HEP i Županijsku upravu za ceste(ŽUC), kaže Mihael Kurteš.

Doznajemo kako je dobra vijest vezana uz područje Kosinja činjenica da je toplo i suho vrijeme znatno osušilo tlo pa će poljoprivrednici moći na vrijeme posijati i posaditi poljoprivredne kulture na svojim posjedima.

M. S.