Na području Lučke uprave Novalja od sutra kreću pripreme za realizaciju još jednog mega-projekta. Riječ je o pripremnoj koordinaciji vezanoj uz realizaciji izgradnje novog trajektnog pristaništa Žigljen na otoku Pagu. Detalje ovog projekta definirao nam je ravnatelj Lučke uprave Novalja prof. Igor Vidas.

-Za sutra je najavljeno okupljanje svih meritornih sudionika ovoga projekta, gdje će osim naše Lučke uprave biti i voditelji projekta, ekipa za stručni nadzor i koordinator. Riječ je o projektu za Lučku upravu Novalja čiji je voditelj „Karoline King“.

Vrijednost ugovora je 393.750 kn, a na natječaj su stigle dvije ponude. Sutra, 9. rujna se potpisuje ugovor za stručni nadzor i koordinaciju s firmom „House“ d.o.o. Vrijednost ovog ugovora je 1.050.000 kn, za što je stiglo sedam ponuda.  Do kraja rujna će se potpisati Ugovor za izvođenje radova  u vrijednosti od 47.898.981,63 kn, što će se financirati iz EU fondova.  Odabrani izvođač radova između osam ponuda je zagrebačka tvrtka „Graditelj svratišta“ koja bi s radovima trebala započeti početkom mjeseca listopada. Dogovoreni rok za realizaciju radova na pristaništu Žigljen je 2023. godina, pojasnio nam je ravnatelj prof. Igor Vidas.

O važnosti realizacije ovoga projekta dovoljno govori podatak po kojemu je trajektno pristanište Žigljen jedno od najfrekventnijih na jadranskim otocima.

M.S.