Krenula humanitarna akcija „Božić u Lici“

Humanitarna udruga „Naš san-njihov osmijeh“  iz Pule već je pokazaloa svoje veliko srce u Ličko-senjskoj županiji. Kroz novi projekt „Božić u Lici“ ide se korak dalje. Predsjednik udruge Igor Loparić će sa svojim timom posjetiti Otočac u subotu,  9. prosinca kako bi kroz druženje s medijima predstavio volontere koji djeluju u ličkoj podružnici. Predstavljanje će se dogoditi u prostorijama Udruge „Gačanka“ s početkom u 12 sati.

-Cilj nam je predstaviti naš rad, volontere podružnice sa ovih prostora i „osluhnutu“ potrebe na terenu. Sa sobom ćemo tom prigodom dovesti pun kombi hrane i  ostalih potrepština za 20 do 25 obitelji. Humanitarna udruga Naš san-njihov osmijeh   nastala je 2010. godine s ciljem promicanja humanosti, dobrote i ljubavi prema čovjeku te potrebe volontiranja i humanitarnog djelovanja. Božić je svakako najbolje vrijeme da bismo pomagali, iako to činimo kroz cijelu godinu, rekao nam je u  razgovoru predsjednik udruge Igor Loparić i dodaje kako je udruga tijekom postojanja donirala preko 60 tona namirnica koje je dobilo 1000 obitelji u Republici Hrvatskoj.

Nastavak ispod oglasa

Udruga je već dobila  i mnoge nagrade i priznanja poput Nagrade za humanitarni rad iz 2012. godine od Republike Hrvatske, Ponos Hrvatske iz 2015. godine te nagradu za Dobrotvorku godine iz 2016. godine koju je osvojila  volonterka s down sindromom. Početkom studenog volonteri ove humanitarne udruge posjetili su u sklopu humanitarne akcije ”SLUŠAJ SVOJE SRCE” Ličko-senjsku županiju gdje smo  u osam mjesta posjetili 49 obitelji i donirali im preko 800 kg namirnica. Aktivnosti u sklopu projekta „Božić u Lici“  ‘ bit će prva aktivnost volontera za područje Like koje bi imale za zadatak podjelu namirnica i higijenskih sredstava za potrebite obitelji te posjetu Domu za starije i nemoćne u Otočcu.

L.O.