Kako smo već javljali Pećinski park Grabovača i špilja Samograd otvarili su vrata posjetiteljima ovoga vikenda. Tijekom cijeloga mjeseca bit će moguće obići špilju uz vodiča petkom, subotom i nedjeljom, u određenim terminima. Uz špilju, otvorene su i poučne staze, vidikovci i dječje igralište. 

Prema riječima ravnateljice Jelene Milković prvi vikend bio je znaku očekivanog broja posjetitelja.

-Posjetilo nas je gotovo 100 ljudi i sasvim očekivano riječ je o domaćim gostima. Nadamo se popuštanju mjera vezanih uz ovu epidemiju jer  mnoštvo sadržaja unutar Pećinskog parka Grabovača zaista pružaju odličan provod, edukaciju i ukupno gledajući odličan doživljaj svima koji nas žele obići. Dolaskom toplijih dana vjerujemo da će se situacija dodatno poboljšati, uvjerena je ravnateljica Milković.


Obilasci špilje organizirajni se sukladno epidemiološkim mjerama. Hrvatska uvodi nacionalnu oznaku Safe stay in Croatia ili Hrvatska- vaša sigurna destinacija, čime poručuje da se u turizmu i povezanim djelatnostima primjenjuju sigurnosni i zdravstveni protokoli zbog trenutne pandemije. „Konac koji djelo krasi“ za hrvatski turizam bilo bi potpuno otvaranje državnih granica u država EU.

L.O.