Nedugo nakon što je Nacionalni park Sjeverni Velebit pozvao zainteresirane bicikliste na prijavu za rekreativnu biciklističku utrku „Uspon na Zavižan 2019.“ već „pljušte“ prijave za ovu utrku iz cijele regije. Ova biciklistička utrka organizira se 17. godinu zaredom, a uz NP Sjeverni Velebit suorganizatori su Brdsko-biciklistički klub Senj, Turistička zajednica Grada Senja, Grad Senj i Javna ustanova Park prirode Velebit. Ovogodišnja utrka održat će se 22. lipnja. Kao i svake godine dionice se voze ovisno o kondiciji i dobi natjecatelja.

Glavna ruta utrke starta na Jadranskoj magistrali u centru Senja i vozi se do Zavižana, pri čemu natjecatelji savladavaju visinsku razliku od 0 do 1.594 metra. Duljina ove staze je 38 km, s ciljem na Zavižanu. Za one s manje kondicije i više godina kraća dionica starta u naselju Krasno na 800 metara nadmorske visine, a start je kod Upravne zgrade Nacionalnog parka. Duljina ove dionice je 20 km.

Prijava i uplata kotizacije do zaključno s 12. lipnja iznosi 100 kuna, a na dan utrke iznosi 120 kuna i uključuje personalizirani startni broj, čip za mjerenje vremena, majicu, poklon-paket, prijevoz prtljage za sudionike, okrjepu tijekom vožnje, pratnju sanitetskog vozila s liječnikom, ulaz u NP za sudionike i biciklistički ručak na Zavižanu. Prijave i uplata kotizacije za utrku moguće su isključivo on-line na web stranici Javne ustanove Nacionalni park Sjeverni Velebit i facebook stranici Brdsko-biciklističkog kluba Senj.

M.S.