Više nego li ranije turistički djelatnici s Jadrana pokrenuli su ovoga ljeta  pravu poplavu događanja, ne bi li gostima ponudili nešto više od Sunca i mora. U tome je trendu Turistička zajednica Karlobag  za netom započetu sezonu  priredila  niz sadržaja koji bi svojim raznolikim  segmentima trebali biti (ne)mali,  ugodni dodaci ljetu. Mediji su već obaviješteni o cijelom programu, a o svemu nam je više rekla direktorica Turističke zajednice Karlobag Ivanka Šegota

-„Karlobaško ljeto“ smo  osmislili kao  serijal koji je započeo protekloga vikenda, a trajat će do konca kolovoza. Sadržaji su  vrlo raznoliki, a  koncepcijski su  kreirani po principu „za svakoga po nešto“. Kava – mediteranski vrt ove godine nudi nam pregršt kulturnih sadržaja,poput izložbe mozaika Sergija Mihića, predstavu „Klupko“ (Mile Budak) u izvedbi amaterskog kazališta iz Gospića, likovni simpozij „Stol u kavi“ i književnu večer. I ovoga ljeto, 12. srpnja, održati će se „Jadranske igre“ u kojima će se, u natjecateljskom duhu, ali s puno smijeha i dobre zabave, okušati juniori i seniori dok će konopaši ” Podgorci” ( Karlobag) odmjeriti snage na  državnom prvenstvu u potezanju konopa. Karlobag će naime biti domaćin Prvenstva brojnim ekipama iz cijele Hrvatske 25. srpnja. Njeguje se tradicija „ribarske fešte“, malonogometnog turnira “Heroji domovinskog rata” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i obilježavanja Međunarodnog dana mladih, uz istodobno kreiranje novih sadržaja poput „Veselog četvrtka“ koji će nuditi zabavu uz karaoke i nagradne igre u kojima će moći uživati najmlađi i odrasli. Karlobag tako uz svoj šarm skriven u ulicama i znamenitostima nudi i bogate i raznolike zabavne sadržaje te će nesumnjivo i ovo ljeto u Karlobagu gostima, posjetiteljima i sumještanima donijeti mnoge lijepe uspomene, naglašava Ivanka Šegota.

„Karlobaško ljeto“ ove godine čini 27 sadržaja. Kako se danas čine daleki dani kada se turizam u Karlobagu svodio na dnevne pohode kupača iz Like i tek ponekog umornog gosta kojemu je dojadila krivudava Jadranska magistrala pa je na kratko potražio utočište u primorskom gradiću koji oduvijek imao što pokazati.

M.S.