Krenuo projekt „ZAŽELI – program zapošljavanja žena na području općine Brinje“

Nakon što je 30. svibnja načelnik Zlatko Fumić potpisao ugovor s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem za projekt „ZaželiProgram zapošljavanja žena na području Općine Brinje“, pristupilo se prvoj fazi realizacije projekta odnosno odabiru osoba koje će upravljati projektom: voditeljice projekta Mirjane Javor i koordinatorice projekta Marije Draženović.

Druga faza realizacije projekta provedena je u suradnji s partnerima projekta „Zaželi –Program zapošljavanja žena u Općini Brinje“ – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, odnosno odabrane su žene koje će skrbiti i pružati podršku starijim i nemoćnim osobama u lokalnoj zajednici te su istovremeno odabrani krajnji korisnici o kojima će zaposlene žene skrbiti.

Nastavak ispod oglasa

Kako bi se što prije krenulo s provedbom ostalih projektnih aktivnosti, brinjski načelnik Zlatko Fumić danas je potpisao ugovore o radu na određeno vrijeme na 24 mjeseca sa 10 žena koje će skrbiti o starijim i nemoćnim osobama u okviru projekta „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Općine Brinje“.

Projekt vrijedan 1.708.710,00 milijuna kuna financira se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.  iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Vrijeme provedbe projekta je 30 mjeseci, pri čemu će zaposlenice na određeno vrijeme od 24 mjeseca skrbiti za svoje korisnike, a uz rad će imati mogućnost dodatno se obrazovati za neko od ponuđenih zanimanja poput njegovateljice kako bi po završetku projekta bile konkurentne na tržištu rada. Početak rada zaposlenih žena je 1.8.,  a svaka od njih će svakodnevno skrbiti za šest ili više korisnika kojima će pružati pomoć i potporu u obavljanju kućanskih poslova, nabavci namirnica i lijekova, te drugih potrebnih poslova, a za taj posao će primati minimalnu mjesečnu plaću zajamčenu Uredbom Vlade. U sklopu projekta „Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Brinje“, nabavljeni su bicikli kako bi zaposlene žene brže i lakše došle do korisnika. Putem ovog projekta preko 60 starijih i nemoćnih stanovnika Općine Brinje će na pune dvije godine dobiti podršku i pomoć u kući te će im se na taj način barem malo olakšati i ublažiti nepovoljan položaj u kojem se nalaze.

A.Manjerović