Pripadnici Postaje granične policije Korenica su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom iz Udbine zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Osim toga utvrđen je protuzakonit lov.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, u sklopu kojeg je izvršena pretraga doma i drugih prostorija kojima se 57-godišnjak koristi u mjestu Visuć na području Općine Udbina.

Tom prilikom izvršena pretraga njegovog doma i pronađena je automatska puška „kalašnjikov“ s pripadajućim spremnikom, 18 komada raznog streljiva, četiri ručne bombe i 400 grama vojnog eksploziva koje je on neovlašteno posjedovao.

Pretraga na tome nije stala pa su također pronađene i dvije glave srnjaka s pripadajućim rogovljem. Budući da nije riječ o lovcu, odmah se ustanovilo te se isti sumnjiči da je tijekom rujna ili listopada 2020. godine s automatskom puškom koju je ilegalno posjedovao odstrijelio dva srnjaka. Glave divljači zadržao je kao trofeje.

Oružje, minsko-eksplozivna sredstva i rogovlje usmrćene divljači su od njega privremeno oduzeti. Zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O.