Krijumčarili 48 000 komada cigareta

Policijski službenici PU ličko-senjske u suradnji s carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zadar, spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta.

Muškarac i žena uhvaćeni su u subotu na granici s Bosnom i Hercegovinom prilikom kontrole putničkog i teretnog prometa na prometnom pravcu graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo – Grabovac, u mjestu Vaganac.

Nastavak ispod oglasa

 

ronfil2

U osobnom vozilu čeških registracija kojim je upravljao 60-godišnji S.A., hrvatski državljanin u tajnom pretincu između zadnjih sjedala i prtljažnika pronađeno je sakrivenih 24 000 komada cigareta. Kod hrvatske državljanke A.Ć. (32) na sitome mjestu u automobilu pronađena je ista količina cigareta. Ona je upravljala drugim osobnim vozilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka.

Ukupno je pronađeno 48 tisuća komada cigareta marke Ronhill lights i Ronhill superlights sa izvoznim nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

O slučaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo, a zbog prekršaja o provedbi carinskih propisa EU navedene cigarete i osobna vozila su oduzeta. Protiv prekršitelja će biti podnesen optužni prijedlog te Zahtjev za naknadni obračun trošarine, pripoćili su iz ličko-senjske policije.

I.V.P.