Krivotvorenje isprava

Lička policija je završila krim istraživanje nad 48-godišnjakom iz Donjeg Kosinja,  zbog osnovne sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe osobne isprave.

Njega se sumnjiči  da se je bez odobrenja i znanja 76-godišnjaka iz Donjeg Kosinja,  koristio njegovom osobnom iskaznicom i to 3. siječnja 2014. godine u uredu jednog javnog bilježnika u Gospiću, prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji motornog vozila, te 23. ožujka 2014. godine u Korenici pri tehničkom pregledu kupljenog motornog vozila. Protiv 48-godišnjaka  će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su tri teške krađe:

–          u razdoblju od 25. listopada 2013. godine do 25. ožujka 2014. godine u Svračkovom Selu, Općina Udbina, nepoznati počinitelj provalio je u djelom devastiranu obiteljsku kuću vlasništvo 57-godišnjakinje iz Velike Gorice, iz koje je otuđio drvenu konstrukciju krova,

–          u razdoblju od 25. studenog 2013. godine do 25. ožujka 2014. godine u Debelom Brdu, Grad Gospić, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću vlasništvo 52-godišnjakinje iz Zagreba, iz koje je otuđio razne stvari,

–          noću 24./25. ožujka 2014. godine u mjestu Ličko Lešće, nepoznati počinitelj je u krugu jednog poduzeća provalio u zgradu vlasništvo pravne osobe sa sjedištem u Ličkom Lešću, iz koje je presjekao i otuđio energetske kablove.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima biti podnesene kaznene prijave.

lo