Župan Darko Milinović je nakon jučerašnjeg sastanka sa zaposlenicima Doma zdravlja Otočac obavio još nekoliko sastanaka sa dobavljačima te kao što je i obećao zaposlenicima da im jamči da plaća neće biti upitna, isto je i ostvareno.

Zajedno sa ravnateljicom i Upravnim vijećem Doma zdravlja jučer je u poslije podnevnim satima deblokiran račun Doma zdravlja Otočac te je završila agonija kojoj su bili izloženi djelatnici te ustanove, a prijetila je destabilizacija i u samom radu što bi se odrazilo na pacijente.

Na pitanje koje smo postavili županu Milinoviću je li zadovoljan i tko je kriv za blokadu Doma zdravlja Otočac odgovorio je: “Zadovoljan sam što smo uspjeli deblokirati račun Doma zdravlja. Mislim da je djelatnicima i pacijentima manje bitno tko je krivac, već i im je bitno da mogu da koristiti usluge Doma zdravlja, a zaposlenicima da mogu rješavati svoje tekuće obveze. Ne želim se vraćati u natrag i tražiti tko je kriv za ovu situaciju, želim gledati naprijed te da do ovakvih situacija više ne dođe.” kazao je.

Župan je zahvalio zaposlenicima na razumijevanju te na povjerenju koje su mu dali da će riješiti ovu kriznu situaciju.

L.O.