Krmpotić Marasu: Sanjate zimski, a ne lički san

Na potpisivanju koalicijskog sporazuma na gradskoj razini između HDZ-a, HSS-a, HSP-a dr. Ante Starčević i HSU-a za zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima, predstavljeni su kandidati za gradonačelnika Gospića te njegovi zamjenici.

Kandidat koalicije je Petar Krmpotić, a kandidati za zamjenike dosadašnji zamjenici aktualnog gradonačelnika Milana Kolića, Marta Grgurić te Ivan Biljan.

Nastavak ispod oglasa

Krmpotić se posebno zahvalio Koliću na uspješnom vođenju grada tijekom posljednjih 16 godina te istaknuo kako je uvjeren da će postati njegovim nasljednikom te da će biti kolege kada Kolić postane novim županom Ličko-senjske županije čiji je kandidat u identičnoj koalciji.

– Smisao ove koalicije je da okupimo srodne političke stranke, od centra prema desnici, od demokršćanstva, narodnjaštva do prvaštva. Znamo da je top tema u cijelom svijetu gospodarstvo i zapošljavanje. Sukus našeg programa je da ujedinimo snage jer pred nama je novi izazov. Od 1. srpnja smo u EU i bit će mi čast da ću biti prvi gradonačelnik Gospića koji će ga voditi u tim okolnostima, kazao je Krmpotić.

Na pitanja novinara o žestokoj retorici oponenata na izborima, Nikole Marasa (SDP-HNS) te Karla Starčevića kao nezavisnog kandidata koalicije (HSP-HSLS) kazao je kako će najbolji odgovor njima dati birači 19. svibnja.

– Birači će glasno reći ne i Karlu Starčeviću i HSU-u i HSLS-u. Uz dužno poštovanje, to je jedan komplot, jedan eksperiment žuto-crvenih pojačanih sa Starčevićem kojem priznajem da proizvodi dobru pivu međutim upravljanje gradom je jedan posao sasvim različit od toga. Mi imamo u našoj koalciji HSP dr. Ante Starčević, a ovaj HSP na gradskoj razini je jedno kukavičje jaje, jedan trojanski konj, koji u matematičkoj razini pomaže SDP-u, ali to im neće proći, kazao je za Starčevićevu kandidaturu.

Za kandidaturu Nikole Marasa u, po njemu prirodnijoj koalciji, kazao je da su postavili kandidate koji su nedorasli poslu gradonačelnika.
– Vidim da imaju jedan slogan ličkog sna, no do sad su oni imali zimski san. Međutim, mene nešto drugo brine i brine građane. Nije to san nego to je zbilja, a zbilja je da Hrvatska u posljednje 23 godine trenutno ima najgoru Vladu pod čijim je mandatom Hrvatska dosegla brojku od 400 tisuća nezaposlenih, pad industrijske proizvodnje, pad BDP-a, nedostatak bilo kakvih investicija. Nesretan sam zato što sumnjam da su iskreni u namjeri da svi zajedno radimo na dorobit Like. Mi 20. svibnja nastavljamo s radom, to vam garantiram, a i tada pružamo ruku za suradnju, zaključio je Krpotić.

Govorili su i koalicijski partneri od kojih je najviše hvale za kandidata imao HSU-ov koordinator za Ličko-senjsku županiju, Ivan Bižanović.

– U razgovoru s našim članovima došli smo do saznanja da je kandidat za gradonačelnika Gospića mlada osoba, školovan, elokventan, moralan, pošten, željan promjene u gradskoj vlasti, ima veliko političko iskustvo, a to političko iskustvo koristit će u vođenju grada. To je osoba koja je otvorena za svakoga 24 sata. Radi se o osobi s velikim potencijalom i mi smatramo da je takva osoba vrlo bitna za Gospić i da je treba podržati i zato smo se odlučili na taj korak. Vjerujemo da će u prvom krugu ostvariti pobjedu, kazao je.

I.V.P.