Krmpotić najavio velike projekte za Gospićane

14

“Vjeruj u Gospić” slogan je kampanje Petra Krmpotića, kandidata HDZ-a i koalicijskih partnera za gradonačelnika Gospića. Kazao je kako ne predstavlja predizborni program već program rada za naredne četiri godine, a jedna od stvari koje misli promijeniti su redovite konferencije za medije o radu gradskog vijeća te uvođenje javnih tribina o pitanjima ključnim za život stanovnika Gospića.

– Želim poručiti da je Gospić drugačija jedinica od županije. Mi smo operativno i kadrovski sposoban tim da dovedemo te programe u djelo i da smo u tom dijelu puno kvalitetniji od konkurencije, kazao je.

Oglas

Odlučio je prezentirati nekoliko programa, iako ih, kako kaže, ima puno više, a izdvojio je ona koja smatra važnijima za Gospićane.

– Krenut ćemo od najmlađih, izgradnja dječjeg vrtića. Sadašnji prima 290 djece, a izgrađen je prije 10 godina. Hvala Bogu, ima potrebe za još tri grupe djece, a najveća je gužva oko jasličkih skupina. Imamo ishođenu lokalcijsku dozvolu, radimo na glavnom projektu, a njegova vrijednost je 6 milijuna kuna, kazao je Krmpotić.

Istaknuo je i nastavak izgradnje suvremene knjižnice koja će sadržavati 100 tisuća naslova, čitaonicu te nagovijestio da će biti najbolja i najopremljenija knjižnica u regiji. Vrijednost projekta je 4 milijuna kuna. Po pitanju stambene izgradnje, gradit će se i treća stambena zgrada. U prvotne dvije već izgrađene nema praznih stanova, a Krmpotić je istaknuo kako je tome pogodovala i cijena kvadrata u vrijednosti 830 eura što je najniža cijena u Hrvatskoj.

Radit će se na konkretnim projektima, a jedan od njih je i odlagalište otpada Rakitovac, vrijednosti 20 milijuna kuna od kojih 30 posto financira grad.

– Ove četiri godine bit će puno burnije nego prethodne četiri tako da je jedini način rad i educiranje, zaključio je Krmpotić.

I.V.P.