Pod predsjedanjem Petra Radoševića održana je još jedna sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića.

Današnja sjednica rasvijetlila je mnoge nepoznanice i stvarno stanje financija Grada Gospića usvajanjem prošlogodišnjeg izvješća o proračunu. Predočenjem financijskog izvješća jasno je vidljivo da Grad nije dužan onoliko koliko je to prezentirao Starčević. Sad je već očito da je gradonačelnik svoj (ne)rad pravdao time da je dug 15 milijuna kuna, ali danas je potvrđeno da je to još jedna laž.

U raspravi je bivši gradonačelnik Krmpotić oštro napao Starčevića pozvavši ga da ne izmišlja cifre iz glave nego da počne čitati proračun.  Krmpotić  je naglasio da je Grad u posljednje 3 godine izgubio gotovo 50 milijuna kuna izmjenama zakona i da se zajedno moramo boriti da država vrati predmetne zakone u korist Grada što bi se trebalo dogoditi na jesen.

Iz izvješća se jasno isčitava stvarno stanje obveza. Oko 2 milijuna kuna dospjelih i 8 milijuna kuna nedospjelih obveza, od čega preko 4 milijuna kuna otpada na dugoročni kredit za izgradnju nove gradske tržnice. Primjera radi, Grad Pula se nedavno zadužila 19 milijuna kuna za izgradnju ceste. Što je svakako normalna praksa.

Zaključak današnje sjednice je taj kako je očito najlakše bilo kolokvijalno pljuvati i lagati, ali što dalje?

Ključ Grada su svakako prihodi, zato je bitno da se gradonačelnik pokrene i počne obilaziti resorna ministarstva i nositi projekte za realizaciju, te da se ostavi napadanja putem medija iste te Vlade i premijera od koje će sutra tražiti novac.

L.O.