Krmpotić: “Starčević podržava gay brakove“!

    GOSPIĆ –  Kandidat HDZ-ove koalicije za gradonačelnika Grada Gospića Petar Krmpotić sazvao je konferenciju za novinare pod naslovom „Vjerodostojnost“.  Krmpotić je u svojem izlaganju istaknuo četiri činjenice po kojima tvrdi kako je njegov protukandidat Karlo Starčević nevjerodostojan u svojim tvrdnjama  i stavovima.

– Vjerodostojnost  je jedna od najvažnijih odlika i demokršćanskih načela. Ulazimo u drugi krug izbora, a nama koji se bavimo politikom dužnost  je govoriti istinu. Da budemo vjerodostojni, ne samo zbog sebe, nego  zbog građana koji nas biraju. Nakon niza uvreda i neistina od strane mojeg protukandidata g. Starčevića ja sam morao reagirati. Tvrdio je da je hrvatski branitelj. Nisam mu odgovorio ja, ali su mu odgovorile braniteljske udruge i mnogi građani. Tvrdio je da je utemeljitelj HDZ-a, a nije. Odgovorio mu je Klub utemeljitelja HDZ-a. Njegova je nevjerodostojnost  otišla dalje prije nekoliko dana na press-konferenciji s g. Darinkom Kosorom iz HSLS-a koji mu je došao dati potporu. Službeni stav HSLS-a i predsjednika Kosora je, citiram:“Definitivno podržavam gay brakove!“To je stav i HSLS-ovog kandidata za župana g. Ante Franića koji je gubitnik ovih izbora. To je legitiman svjetonazor, ali se čudim kako na ovo nije reagirao HSP čiji su svjetonazori sasvim suprotni. Ovo vjerojatno znači da je i g. Starčević za istospolne brakove. Za mene osobno i naše koalicijske partnere brak je  zajednica muškarca i žene. Zato sam i potpisao peticiju Udruge obitelji  da se u Ustav ugradi takva definicija, kazao je Krmpotić.

Nastavak ispod oglasa

     Drugu definiciju navodne Starčevićeve nevjerodostojnosti Krmpotić vidi iz riječi Darinka Kosora po kojima „Svi koji kažu da se mogu baviti politikom i biznisom-lažu. To je upravo ta korupcija o kojoj stalno govorimo“!

– Želim da g. Starčević ostane  uspješan poduzetnik. Po riječima g. Kosora  i g. Starčević je potencijalno leglo korupcije. G. Kosor je također kazao da će Karlo Starčević vladati Gradom Gospićem. Vladalo se u 17., 18. i do početka 19. stoljeća. Zato  Karlo Starčević neće niti vladati, niti upravljati Gospićem. Moji zamjenici, suradnici  i ja upravljat ćemo Gradom Gospićem i biti javni servis na usluzi svih građana. Još jedna laž g. Starčevića je da „Krmpotić izbjegava sučeljavanje“! Odmah nakon prvog kruga izbora dogovorena su dva  sučeljavanja g. Starčevića i mene. Jedno je sutra na Hrvatskom radiju, a drugo u utorak na HTV-u, a bit će emitirano u petak. Ta nova  laž  izraz  je nesigurnosti i straha g. Starčevića jer ću pokazati i dokazati hrvatskim građanima tko je kompetentniji za obnašanje dužnosti gradonačelnika Grada Gospića.  Već sada imam za tisuću glasova veću potporu građana  od svoga protukandidata i pozivam sve birače da mi ponovno dadu potporu u drugom krugu izbora. Oprostite  gospodo novinari što sam vas na konferenciju pozvao nedjeljom, ali sam bio primoran reagirati na nevjerodostojnost i laži mojeg protukandidata g. Karla Starčevića, rekao je Petar Krmpotić.

L. O.