Nikola Šimunić

Analizirajući predstavljanje dr.sc.Nikole Šimunića , kandidata stranke LiPO za gradonačelnika grada Gospića, moglo se iščitati puno toga.
Najprije kada je Nikola Šimunić ušao u dvoranu ,odmah se mogla osjetiti snažna emocija prisutnih .Dugotrajnim pljeskom pozdravili su Nikolu Šimunića, koji je ,očito, svojom mladošću i poštenjem ,ali i znanstvenom karijerom probudio emociju kod svih nazočnih.

Nikola Šimunić, odlučno:- Imamo lošeg gradonačelnika i za razliku od njega biti ću gradonačelnik svih građana !

Nikola je vrlo jasno dao do znanja da je odlučan i da će raditi na okupljanju ljudi.
Jednako tako, a to možda neki nisu očekivali,vrlo je jasno govorio o problemima grada Gospića.
Rekao je, neki su prije 4 godine nasjeli na jeftini populizam o gradu od 20.000 stanovnika,te o dodatno 4.000 zaposlenih.
Bez dlake na jeziku i vrlo odlučno ustvrdio je:- Žao mi je sto to moram reći,ali grad Gospić ima lošeg gradonačelnika.
Ja se neću služiti jeftinim populizmom, ali sam uvjeren, biti ću gradonačelnik svih građana ovog grada, a ne samo podobnih kao što je to sada.

Nikola Šimunić:-Veseli me razmišljanje iz DP-a! Ja ću okupljati i biti partner svakoj Vladi i ne nasjedam na strašenje onih koji nemaju program !

Nikola je pokazao i svoju širinu pa se dotakao i kandidatkinje DP-a za gradonačelnicu.
Očito je bliže njezinom razmišljanju nego demagogiji i jeftinom populizmu kojim je Karlo Starčević prije 4 godine prevario birače.
Rekao je, sa dr. Vrkljan –Radošević, koja isto tako odbacuje podjele,veselim se sučeliti!
Oni koji nemaju program ,koji su bez vizije , jedina im je opcija jeftini populizam ili sa druge strane strašenje Vladom RH.
Još je jednom poručio ja ću okupljati ,a ne razdvajati i bit ću partner ovoj i svakoj drugoj Vladi.
Stranka LiPO pokazala snagu i novim kadrovskim rješenjem to potvrdila
Na predstavljanju Nikole Šimunića bila je i njegova obitelj; otac Stanko i majka Suzana , sestra Renata i supruga Maja.
Nazočnost obitelji uvijek izaziva dodatne emocije.
Bili su tu i njegovi prijatelji : Vanja Antić, Josip Dragičević, Ivan Suknaić, Marija Pađen, sve mladi i obrazovani ljudi kao što je i sam Nikola.
Bio je tu i Lovro Čanić , poznat po humanitarnim akcijama, a posebnim pljeskom pozdravljen je i Antonio Mataija – Toni, koji je također došao dati podršku Nikoli,ali i mnogi drugi.
Podršku su mu došli dati i heroji Domovinskog rata ,ali i BBB, koji danas slave 35 godina u Gospiću.

Karlo Starčević i Mario Stilinović, za razliku od Nikole već su 20 godina u politici

Ostali kandidati kao Mario Stilinović i Karlo Starčević su na političkoj sceni već 20. g, i oni nemaju ponuditi ništa novo. Ovo je snažna poruka stranke LiPO , ali odraz njezine snage .
Promoviraju Nikolu, već 6 mjeseci, grad je dobio respektabilnog kandidata, a stranka LiPO kroz još jedno kadrovsko rješenje, preko Šimunića pokazala je širinu i uključivost, probudila ličko- senjski ponos,a to mogu samo jake političke stranke,kakva je stranka LiPO danas u Gospiću i Ličko –senjskoj županiji.

L.O