„Kuća Velebita“ sve omiljenija destinacija posjetitelja NP Sjeverni  Velebit

Zbog niza specifičnosti u smislu infrastrukture, smještaja i ponude NP Sjeverni Velebit osim edukacijskog i zaštitarskog trenda ima znatno manji broj posjetitelja nego li većina hrvatskih nacionalnih parkova. Posebnosti ovog dijela Hrvatske još nisu toliko komercijalizirane, što svakako ima i svoju dobru stranu.

Ravnateljica NP Sjeverni Velebit Irena Glavičić Sertić napominje nekoliko detalja koji su obilježili ovogodišnju sezonu.

-Ova godina bi u  usporedbi s prošlom po broju posjetitelja mogla biti podjednaka. Očekivali smo blagi trend povećanja  u srpnju, ali je izostao iz najmanje dva razloga. Učestalo su padale kiše i igralo se Svjetsko nogometno prvenstvo. Budući da naša Kuća Velebita bilježi sve bolje rezultate vjerujem da ćemo ovu godinu ipak okončati s istim brojem posjetitelja kao i lani, rekla nam je ravnateljica Irena Glavičić Sertić.

Postav Kuće Velebita  sve se više spominje u medijima i na društvenim mrežama. Nakon proteklih blagdana radno vrijeme ovog dijela ponude NP Sjeverni Velebit je vikendima od 8 do 18 sati, a radnim danima od 9 do 18 sati.

M.S.