Naslovnica Izbori 2011 Kukuriku koaliciji 77, HDZ-u 48 mandata

Kukuriku koaliciji 77, HDZ-u 48 mandata

6

Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS i HSU) pobjeđuje sa 77 osvojenih mandata. HDZ u koaliciji s HGS-om i DC-om osvaja 48 mandata (uključena i sva 3 mandata iz dijaspore).

Hrvatski laburisti – stranka rada osvajaju 6 mandata, a HDSSB 6. HSS osvaja 2 mjesta.

Nezavisna lista don Ivana Grubišića, HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić zajedno s HČSSP-om osvaja 1 mandat. Jedan mandat osvaja i Ladonja.

U pitanju su privremeni i neslužbeni rezultati za izbor zastupnika u Hrvatski sabor koje je Državno izborno povjerenstvo objavilo točno u ponoć. Prebrojeno je 56,29 posto biračkih mjesta. U dijaspori je obrađeno 58,85 posto biračkih mjesta.

Kukuriku koalicija pobjeđuje u 7 izbornih jedinica a HDZ u tri – petoj, devetoj i desetoj.

Lo

6 Komentari

  1. Čestitke svima !
    Ali neočekivani obrat u Novalji, Senju, Korenici i Otočcu gdje je Kukuriku koalicija pobijedila…To je pitanje svih pitanja…..
    Veliki gubitnici HSLS i HSP, bez ijednog mandata, HSS također gubitnik…..pometeni s političke scene…..

  2. Bravo za moju Liku, nikada neće biti crvena…A sada nam samo Bog može pomoći ove 4 godine…ako se kokošinjac prije ne posvađa…jer ima više pivaca koji bi htjeli biti glavni…

  3. otočac 48% kukuriku 27.5,o kakvom ti preokretu lupetas,ako si dosao kao gost,ponasaj se kulturno,i da cestitke milanu Jurkovicu ,otocac opet ima saborskog zastupnika,,,

Comments are closed.