Kukuriku turneja: Ranko Ostojić i Ingrid Antičević Marinović proveli dan u Lici

U svojoj jednodnevnoj turneji po Lici predstavnici Kukuriku koalicije posjetili su Brinje, Otočac i Vrhovine.

Na druženje s Brinjanima, Ostojić je stigao u pratnji predsjednika ŽO SDP-a Ličko-senjske županije Tomislava Zrinskog, a kako bi se što bolje upoznao s potrebama tog područja Ličko-senjske županije. Odlazak mladih i loša zdravstvena skrb značajni su problemi toga kraja, kazali su građani.

Nastavak ispod oglasa

– SDP-ovo rješenje za kvalitetan sustav primarne zdravstvene zaštite u svakom dijelu Hrvatske su Domovi zdravlja jer nije prihvatljivo da građani do najbližeg laboratorija putuju desetke kilometara. Nedopustivo je i da se pripadnošću stranci osiguravaju privilegije za pojedinca, komentirao je Ostojić tvrdnju jednog zaposlenika HAC-a kako je to slučaj u njegovoj tvrtci.

Ako smatrate da dobro živite – glasajte za HDZ, ako smatrate da ne živite dobro – izaberite program 21, poručio je to na današnjem druženju sa stanovnicima Brinja koordinator izbornih aktivnosti u IX. izbornoj  jedinici i saborski zastupnik Ranko Ostojić.

Istodobno u Otočcu, u organizaciji gradskog SDP-a i njegova čelnika Milana Tomića te Stranke umirovljenika, saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović družila se s građanima uz kavu.

Nije HDZ na križnom putu, kako tvrdi Jadranka Kosor, već je na njemu cijela Hrvatska i stoga je nužna uspostava socijalne demokracije i novih gospodarsko-društvenih promišljanja, kazala je Antičević-Marinović. Osnovna zadaća SDP-a je da svaki radnik može živjeti od svoga rada, a za to je potrebno povećati rast BDP-a, ali i osigurati pravno i općenito društveno okruženje u skladu s europskim normama.  

Na kraju dana, Antičević-Marinović i Ostojić zajedno su otišli u Vrhovine u kojima su sa stranačkim kolegama i simpatizerima razgovarali o mogućnostima razvoja toga mjesta koje danas broji samo dvadeset zaposlenih stanovnika, od kojih je pet  zaposleno u proizvodnji.

Jedino što očekujemo od nove vlasti je da se vrate proizvodna radna mjesta, a sve drugo je naša briga, poručili su Vrhovljani

Prednosti ovoga kraja čine ga gospodarski samodostatnim i zato je ta brojka nevjerojatna, kazao je Ostojić. Za SDP nema nedoumica – zapošljavanje je prioritet. Moramo zaštititi rad i ohrabriti ljude, poručila je Antičević Marinović. Priliku za otvaranje novih radnih mjesta Vrhovinama pružaju i fondovi Europske Unije, a u pripremi projekta svu logističku podršku im može osigurati SDP.

Lika Online