U vrijeme kada se sve učestalije sukobljavaju pobornici i protivnici kurikularne reforme hrvatskoga školstva, ti konflikti se sve manje  odnose na struku, a sve više na politiku. Ravnatelj najveće osnovne škole u Lici, OŠ „dr. Jure Turić“ u Gospiću, Ivica Radošević naglašava glavne smjernice pri uspješnosti provedbe kurikularne reforme u praksi.

-Ukupno gledajući ja sam kao ravnatelj škole više nego li zadovoljan s ovom reformom. U našoj školi se kurikularna reforma provodi u 1., 5. i 7. razredima i obuhvaća 254 učenika. Svi oni su dobili tablete s kojima se već odlično služe. Djeca su motivirana za ovaj vid nastave jer im je prije svega zanimljiv i atraktivan, a do izražaja dolazi kreativnost učenika. S druge strane zadovoljni su i učitelji jer više nemaju krutu stegu Plana i Programa, imaju veću autonomiju i iskazivanje osobnih afiniteta kroz kurikularnu reformu. Dobre vijesti stižu i od roditelja jer su svi odreda zamjetili veću aktivnost djece i znatno veći stupanj zadovoljstva s tim novim oblicima nastave. U pripremnoj fazi provedbe ove reforme znatni angažman i trud iskazali su i naši učitelji koji su vrlo rado prigrlili kurikularnu reformu, naglašava ravnatelj Radošević.

Svojevrsna potvrda ovih riječi dolazi i  iz činjenice kako se ova škola već prijavila za ovakav način unaprijeđenja školstva za narednu školsku godinu. Tako će se gospićka osnovna škola opet naći među 74 osnovne i srednje škole koje primjenjuju novi oblik nastave i „učenja za budućnost“.

L.O.