Kustić: “Sućut i podrška našim prijateljima iz Kosova”

0

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, obišla je danas neozlijeđene putnike iz autobusa u kojem je u nedjelju ujutro stradalo deset osoba.

Nesretni autobus prometovao je na relaciji Frankfurt – Priština te je u nedjelju ujutro sletio s autoceste kod Slavonskog Broda, a u prevrtanju je smrtno stradalo deset osoba, uz više od 40 ozlijeđenih.

Neozlijeđeni putnici zbrinuti su u pansionu Antonio, a danas ih je obišla delegacija Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj su uz izvršnog direktora Marijana Kustića bili prvi dopredsjednik Saveza Ante Vučemilović-Šimunović, član Izvršnog odbora i predsjednik ŽNS-a Brodsko-posavskog Dubravko Galović i savjetnik predsjednika HNS-a Stjepan Merkaš.

Predstavnici Saveza razveselili su mlađe putnike prigodnim poklonima, dresovima hrvatske reprezentacije i nogometnim loptama.

“Izrazili smo sućut našim prijateljima iz Kosova zbog ove nezapamćene tragedije i svih izgubljenih života te želju za potpunim oporavkom svih ozlijeđenih u ovoj nesreći. Nogomet ima važnu društvenu ulogu spajanja naroda i zato smo svojim dolaskom željeli malo ohrabriti i dati podršku ljudima koji su srećom preživjeli ovu tragediju”, izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

L. O. /HNS