Kuterevo na kartama Europe

0

„Bablje ljeto“ je diljem Like stvorilo pretpostavke za brojne aktivnosti vezane uz rad  i boravak na otvorenom. U Utočištu za medvjede u Kuterevu ovih je dana neobično živo. Voditelj Utočišta Ivan Crnković-Pavenka u razgovoru zahvaljuje Bogu i ljudima.

-Bogu treba zahvaliti na ovoj predivnoj jeseni. Ljudima oko nas, posebno u Kuterevu, moram zahvaliti na dobroti. Svako malo netko nas zove da  beremo jabuke za naše životinje, za medvjede i konje. Iako je zima još daleko mi smo počeli sa priklupljanjem zaliha hrane. U svemu nam pomaže 16 volontera s područja Europe. Naše je Utočište već dulje vrijeme poznato i  izvan naših granica pa nam se volonteri stalno javljaju. Zbog smještajnih kapaciteta mnoge stavimo na čekanje. U ove lijepe dane ne manjka nam posjetitelja. Kroz tjedan je najviše stranaca, ali vikend ipak pripada domaćim posjetiteljima. I dalje prednjače obitelji iz Zagreba, Zadra, Rijeke i cijele Like, kaže Pavenka.

Oglas

Zbog svojih posebnosti i idiličnog okruženja Utočište za medvjede u Kuterevu  našlo se na mnogim turističkim kartama Europe pod geslom „Planina povezuje ljude“!

M.S.