LAG Lika dobio službene prostorije

Lag
Lag
Lag

  

GOSPIĆ – Skromnom svečanošću gradonačelnik grada Gospića Petar Krmpotić uručio je ključeve radnog prostora  Lokalnoj  akcijskoj grupi (LAG) Lika. Govoreći o važnosti uključivanja svih lokalnih potencijala u aktivnosti koje će rezultirati  stjecanjem sredstava iz EU fondova gradonačelnik Krmpotić je istaknuo  potrebu i važnost stvaranja novih dobara kroz projekte i programe  od kojih su mnogi u uznapredovalim fazama. Obraćajući se nazočnima  i potpredsjedniku LAG-a Lika, poznatom gospićkom poduzetniku Danijelu Tušaku, gradonačelnik  nije krio optimizam.

Nastavak ispod oglasa

-Vjerujem da će LAG ispuniti brojna očekivanja i oko sebe okupiti još više snaga koje će u končanici značiti jačanje gospodarstva na ovim područjima. Želim se zahvaliti g. Danijelu Tušaku što volonterski obnaša ove odgovorne zadaće ulažući u sve to svoje vrijeme, znanje i iskustva. Grad Gospić će LAG-u biti pouzdan partner i već smo u tom smislu pokrenuli niz aktivnosti, kazao je gradonačelnik Krmpotić i predao ključeve prostora u sklopu Kulturno-informativnog centra. Zahvaljujući na pomoći, Danijel Tušak je još jednom pozvao ličke poduzetnike  da se okupe  oko  LAG-a.

– Zahvaljujem Gradu Gospiću i Ličko-senjskoj  županiji  na svesrdnoj pomoći i uključivanju u nove gospodarske tokove. Hvala im što su prepoznali duh novih vremena  i LAG Lika kao pokretač koji će dati svoj obol razvoju gospodarstva. Dakako da LAG čine gospodarstvenici, OPG-i, udruge, asocijacije i lokalna samouprava. Na taj ćemo način biti uspješniji, znat ćemo plasirati kvalitetne projekte, dobiti za njih sredstva iz EU-fondova i postati uspješni i konkurentni, rekao je Danijel Tušak. Uz gradonačelnika Krmpotića svečanosti su bili nazočni njegovi zamjenici Marta Grgurić i Ivan Biljan, zamjenik župana za gospodarstvo Sanjin Rukavina, nekolicina gospodarstvenika, kao i cijeli tim Ličke razvojne agencije (LIRA).

Nakon predaje uredskog prostora održano je predavanje   u velikoj dvorani KIC-a na temu „Gospodarski razvojni projekti financirani sredstvima EU fondova – perspektiva i iskustva“. Osim predstavnika Grada Gospića, LIRA-e i Ličko-senjske županije predavanju su bili nazočni brojni lički poduzetnici, subjekti malog i srednjeg poduzetništva, koji su  dobili informacije o projektima koji će se financirati u sljedećem razdoblju, zatim informacije o okvirnim datumima objave brojnih natječaja, kao i korisne savjete kako planirati projekte.

 

M. S.