U svrhu animacije i informiranja zainteresirane javnosti Lokalna akcijska grupa (LAG) Lika u suradnji s Gradom Senjom i Ustanovom za razvoj Grada Senja najavljuju nove radionice koje će se održati će 23. rujna 2021. godine s početkom u 17:30 sati u Pučkom otvorenom učilištu M.C. Nehajeva.

Informativna radionica namijenjena je  za zainteresirane građane o mogućnostima prijave na natječaje za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ i 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

Na radionici će se moći saznati tko su prihvatljivi korisnici, uvjeti prihvatljivosti, iznos potpore, prihvatljive aktivnosti i ostale uvjete za natječaje koji su prema indikativnom planu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju planirani za jesen ove godine.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je na portalu e-Savjetovanja u kolovozu 2021. objavila nacrt natječaja za tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” te nacrt natječaja za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” temeljem kojih se očekuje skoro raspisivanje dva natječaja  vezana uz tip operacija iz Programa ruralnog razvoja.

L. O.