Danas je u Gračacu održan sajam “Jesen u Gračacu”. Ova tradicionalno, kulturno-turistička manifestacija okupila je lokalne OPG-e s eko proizvodima te udruge i omogućila im priliku da se predstave posjetiteljima.
Sajam je, nakon recitacija djece iz dječjeg vrtića Baltazar, otvorila načelnica Gračaca,Nataša Turbić koja je u pozdravnom govoru naglasila važnost poticanja lokalnih proizvođača u proizvodnji kvalitetnih domaćih proizvoda.
Okupljenima se obratio i Tomislav Kovačević, voditelj LAG-a LIKA koji je podržao ovu manifestaciju i naglasio da LAG LIKA sustavno radi na razvoju svojih ruralnih krajeva i podržava kvalitetne projekte. Predstavio je i petogodišnji projekt „INTEGRA LIKA 2020.“ čiji je glavni cilj brendirati Liku i Hrvatsko Primorje kao globalno prepoznatljivu regiju, ekološki prihvatljivu s bogatom autohtonom gastronomskom ponudom, samoodrživim gospodarstvima i prirodnim ljepotama.
Kako su Sporazum o partnerstvu na ovom projektu uz Ličko-senjsku i Zadarsku županiju, potpisali svi gradovi i općine iz LAG-a LIKA kao i brojne ustanove pa tako i Općina Gračac, bila je ovo prilika u kojoj je direktor Kovačević dodijelio plaketu Općini Gračac koju je u ime Općine preuzela načelnica Nataša Turbić.

L.O./LAG