Povodom Dana Grada Otočca, Svetog Florijana i Fabijana, u dvorani POU održana je jutros svečana sjednica Gradskog vijeća. Bila je to prigoda za dodjelu  nagrada i javnih priznanja zaslužnima za doprinos i promociju Otočca. 

​-Don Jure Ladišić je svećenik u miru i dugogodišnji predsjednik Udruge slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije. Javno priznanje dodijeljeno mu je za ustrajni pastoralni i humanitarni rad kako bi potrebitima i bolesnima stvorio kvalitetnije uvjete za život.

-Plaketa Grada Otočca pripala je aktualnom ministru pravosuđa RH Draženu Bošnjakoviću koji se osobno aangažirao za povratak  Stalne službe Općinskog suda Gospić u Otočcu.

–Za istaknute uspjehe u obavljanju gospodarske djelatnosti i promicanje Grada Otočca dodijeljena je plaketa Grada Otočca T. D. „TGM“ d.o.o. 

-Plaketa Grada Otočca dodijeljena je i T. D. „PC grupa“ d.o.o.  za višegodišnji gospodarski rad na području Grada Otočca.

-Plaketu je dobio i Slavko Tucaković, inače počasni član DVD-a Otočac podrijetlom iz Koprivnice. Kao istaknuti vatrogasac Tucaković je dao ogromni doprinos razvoju vatrogastva na području Grada Otočca.

-Vlč. Ivica Miškulin  župnik je župe Blažene djevice Marije  od Svete Krunice u Ličkom Lešću i Župe Uzvišenja Svetog križa u Prozoru. Pripala mu je medalja Grada Otočca za višegodišnji ustrajan pastoralni, karitativni i humanitarni rad.

L.O.