Tijekom proteklog vikenda (17. – 20. svibnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i dragovoljna predaja oružja.

U subotu u Otočcu, nepoznati počinitelj je oko 20 sati dojavio da je u zgradu na Trgu Dražena Bobinca postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pregledali su zgradu  i nisu pronašli eksplozivnu napravu, te je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo lažne uzbune, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti podnijeta kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 78 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici, kod 34-godišnjeg hrvatskog državljana (1.56 g/kg). On je isključen iz prometa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O./PULS