Lažne dojave, krađe preko ukradenih kartica, lažne nagrade…

0

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Otočca i 19-godišnjakom iz Vrhovina, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela krađe i računalne prijevare. Lukavi dvojac se sumnjiči da su 7. svibnja 2016. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Gospiću ukrali torbicu u kojoj su se nalazili mobitel i novčanik s dokumentima u vlasništvu 18-godišnjakinje iz Gospića, te su s ukradenom bankovnom karticom i pronađenim PIN-om u novčaniku s bankomata u dva navrata podignuli gotovinu u iznosu od četiri tisuće kuna, oštetivši 69-godišnjakinju iz Ličkog Osika, Grad Gospić.

Lažnu uzbunu dali su 18-godišnjak iz Bjelopolja, Općina Plitvička Jezera i 25-godišnjak iz Vrhovina. Dečkima je bilo dosadno pa su u dva navrata, 27. listopada i 4. studenog 2016. godine više puta lažno pozivali javne službe, zbog čega su ekipe izlazile na lažne dojave i pri tome bile onemogućene pravovremeno reagirati na stvarnu hitnu situaciju na drugom području. Dečkima mi ovakve „šale“ mogle prisjesti.

U četvrtak, 8. prosinca 2016. godine nepoznata ženska osoba telefonski je obavijestila 76-godišnjakinju iz Novalje da je u nagradnoj igri jedne banke osvojila 63 tisuće kuna, te da za podizanje nagrade djelatniku iste banke radi provjere treba predati sav novac koji posjeduje u kući, te će joj isti novac biti vraćen nakon izvršene provjere, uz iznos koji je osvojila u nagradnoj igri. U dogovoreno vrijeme u njenu kuću je došao nepoznati muškarac koji se predstavio kao djelatnik banke te mu je oštećena, ne sumnjajući u prijevarne namjere predala veći novčani iznos. Originalna fora, nema što. Nakon muljanja sa masažerima, na red su došle i nagradne igre.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,08 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 246 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 48-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom.

P.U./L. O.