Lička policija kazneno je prijavila 37-godišnjaka s područja Gospića  zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Njega se sumnjiči da je u ožujku 2004. godine Uredu državne uprave Ličko-senjske županije podnio zahtjev za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida u kojem je naveo da je u prosincu 1991. godine zadobio povrede kao pripadnik hrvatskih obrambenih snaga, te je zahtjevu priložio Protokol kirurške ambulante jednog medicinskog centra na kojem su preko podataka koji se odnose na drugu osobu unijeti njegovi podaci, čime je lažno prikazao činjenice o zadobivanju povrede i doveo u zabludu Ured državne uprave koji mu je u srpnju 2004. godine donio Rješenje kojim je ostvario status hrvatskog ratnog vojnog invalida.

37-godišnjak je na temelju navedenih lažnih činjenica doveo je u zabludu i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, te na taj način ostvario pravo na invalidsku mirovinu, čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 310 tisuća kuna, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

lo