OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GOSPIĆ – Lička ekološka akcija (LEA) priredila je povodom Svjetskog dana okoliša Dan otvorenih vrata. U prostorijama KIC-a građani su mogli vidjeti brojne fotografije i medijske  uratke o radu LEA-e i nastojanju članova ove udruge da svojim angažmanom  u što većoj mjeri okoliš učine čišćim, te senzibiliziraju širu javnost na probleme zagađivanja. Bila je ovo prigoda prezentacije nekih novih projekata ove udruge. Predsjednik LEA-e Dubravko Čanić smatra da bi se u ovu priču trebalo uključiti više građana.

-Trenutno imamo 70 članova, mahom mlađih ljudi. Živimo u vremenima kada je onečišćenje planeta postalo alarmantno i svojim angažmanom želimo skrenuti pozornost šire zajednice na taj problem. Svake godine sudjelujemo u brojnim eko-akcijama, organiziramo predavanja i radionice. Suradnja s lokalnim institucijama i  ustanova je odlična jer je naš rad prepoznat, rekao je D. Čanić.

    Na zelenim površinama i okruženju  KIC-a priređena je akcija čišćenja i uređenja okoliša. Uz sudjelovanje zaposlenika Grada Gospića predvođenih gradonačelnikom Petrom Krmpotićem, svoj je doprinos dala i TZ Grada Gospića, „Komunalac“ d.o.o., Narodna knjižnica Gospić i   Eko grupe O.Š. „dr. Jure Turić“. Posađeno je mnoštvo cvjetnih nasada i uređena staza na potezu od KIC-a do škole.

M. S.