LED panel za učenje i sretnije djetinjstvo

U ovo vrijeme darivanja Grad Gospić je nastavio s dugogodišnjom tradicijom. Za djecu s teškoćama u razvoju koja su polaznici Dječjeg vrtića „Pahuljica“ nabavljen je LED panel koji kod djece potiče senzomotorički razvoj, vizualnu percepciju i grafomotoriku. Donaciju je zajedno s odgojiteljicama primila ravnateljica vrtića Marija Fajdić. Dar su donijele zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić i stručna referentica Odjela za društvene djelatnosti Nikolina Jelača. Govoreći o ovoj donaciji zamjenica gradonačelnika je ustvrdila kako je riječ o modernom uređaju vrlo korisnom u razvoju djece.
-Grad Gospić svake godine u okviru Proračuna planira sredstva za kupnju specijalizirane opreme za ustanove ili udruge s našeg područja. Ove godine darivamo Dječji vrtić „Pahuljica“ sa panel pločom koja će olakšati rad tetama u vrtiću i biti od velike koristi djeci. Evo, ova je ploča tek postavljena, a djeca su radosno prionula crtanju. Lani smo u ovo vrijeme donirali posebnu opremu razrednom odjelu OŠ „dr. Jure Turić“. Prosinac je međunarodni mjesec osoba s invaliditetom pa tako svake godine pomažemo nabavkom opreme udrugama i ustanovama sa ovoga područja.
Atraktivni LED panel svako malo mijenja boju svjetla pomoću posebnog programa, boje se s njegove površine lako brišu pa je već u prvim minutama korištenja postao pravi tehnološko-didaktički hit u učionici „Pčelica“.

M. S.

Nastavak ispod oglasa