Djelatnici Policijske uprave ličko-senjske doista su protekloga vikenda imali pune ruke posla. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Sumnjiči se da je u srijedu, 22. lipnja u Novalji verbalno, a potom i fizički napao komunalnog redara, koji je došao zamoliti tiše slušanje glazbe. Uzalud.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet krađa i to na području Gospića (2), Novalje (2) i Otočca (1). Na meti lopova opet su novčanici, mobiteli, a ukraden je i jedan automobil.

Prometna nesreća sa smrtnom stradalom osobom dogodila se u petak 24. lipnja u 16,30 sati na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, na području Gospića, kada je 64-godišnjak iz Splita upravljajući osobnim automobilom splitske registracijske oznake, iz smjera Splita u smjeru Zagreba, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem, lijevim pneumaticima zahvatio travu uz lijevi rub kolnika, nakon čega je došlo do zanošenja i rotiranja vozila, a potom i slijetanja u desno van kolnika, kao i višestrukog prevrtanja na zelenoj površini. Uslijed zadobivenih ozljeda, 64-godišnjak je preminuo u Općoj bolnici u Gospiću.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđen je ukupno 161 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Otočcu, kod 39-godišnjaka iz Ličkog Lešća, grad Otočac (3.32 g/kg).

U subotu je u Divoselu, grad Gospić, u šumi pronađena je tromblonska mina zaostala iz Domovinskog rata, koja je od strane policijskog službenika protueksplozijske zaštite ove Policijske uprave izuzeta i pohranjena u skladište gdje će biti uskladištena do uništenja.

L.O.