Politički analitičar Slaven Letica kazao je za portal direktno.hr kako će izbori u Lici “biti mrtva trka između HDZ-a i Milinovića, s malom prednošću na strani Milinovića”.

Letica je prokomentirao i nositelja HDZ-ove liste Marijana Kustića za kojeg kaže da je HDZ-ov šminker koji se bori za naklonost ličke sirotinje.

“Radi se o lokalnim izborima, ali će sasvim sigurno imati utjecaj na odnose u HDZ-u. Vidjeli ste ovaj skandal sa satom Marijana Kustića, to je ‘sanaderovska tradicija’ unutar HDZ-a. Andrej Plenković je iz Zagreba poslao šminkera, koji se treba boriti za naklonost sirotinje i mislim da će to narod prepoznati. To je moja slutnja, iako ne poznajem lički mentalitet”, odgovorio je Letica na pitanje o tome hoće li rezultati na ličkim izborima utjecati na nacionalnu političku scenu u Hrvatskoj.

Na kraju poznati politički analitičar zaključuje kako će lički izbori najviše utjecaja imati na HDZ: “Čini se da je suverenistički dio HDZ-a u ogromnoj defenzivi, jer se Plenković uspio riješiti Mire Kovača, Davora Ive Stiera, marginalizirao je Brkića itd, ali ‘Posljednji Mohikanac’ toga je Darko Milinović. Ako on bolje prođe, to bi moglo oporaviti dio snage potisnutom dijelu HDZ-a i utjecati na unutrašnju dinamiku te stranke”.

L.O.