„Letio“ na A-1 brzinom od 246 km/h

Tijekom proteklog vikenda  na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, pet prometnih nesreća i jedan carinski prekršaj.

U četvrtak, 15. veljače u Staroj Novalji, nepoznati lopov  provalio je u apartman u vlasništvu 52-godišnjeg njemačkog državljanina, iz kojeg je ukrao video kameru i ruter.

U petak, 16. veljače, nepoznati lopov je na području NP Plitvička jezera iz torbe 36-godišnje kineske državljanke ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima.

Zabilježene su prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Senja (2) i Korenice (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđena su ukupno 104 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji, kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.95 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 246 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 56-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila slovenske registracijske oznake, te su kod 61-godišnjeg slovenskog državljanina pronašli 3 kilograma sitno rezanog duhana, koje nije prijavio prije početka pregleda. Pronađen duhan je od njega privremeno oduzet, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu.

PULS/L. O.