Iza djelatnika PU ličko-senjske je još jedan radni vikend Evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

U razdoblju od 17. do 19. veljače 2017. godine u Otočcu, nepoznati lopov provalio je u odgojno-obrazovnu ustanovu u sklopu koje se nalazi prostor jedne pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, u koji je također provalio ukrao novac. Nemamo saznanja o kojoj je svoti riječ.

Na državnoj cesti broj 1, u Gradini Koreničkoj, Općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća kada je 60-godišnjakinja iz Siska, upravljajući osobnim automobilom sisačke registracijske oznake, iz smjera Splita u smjeru Zagreba, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila kontrolu nad automobilom i sletjela izvan kolnika. Teško je ozlijeđena 60-godišnja putnica, dok su vozačica i dvoje putnika (67-godišnjak i 64-godišnjakinja) lakše ozlijeđeni. Protiv vozačice će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

O prometnoj nesreći izazvanoj slabom vidljivošću na A-1 već smo pisali. U petak u  15.15 sati na autocesti A-1, smjer Split, na području Općine Lovinac, dogodila se prometna nesreća jer pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi koji su nadležni za održavanje ceste nisu vodili brigu i poduzimali primjerene mjere kako bi omogućili odvijanje sigurnog i nesmetanog prometa, tj. nisu pravovremeno zatvorili autocestu zbog dima, zbog čega se na desnoj prometnoj traci zaustavilo teretno vozilo zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 24-godišnjak iz Sv. Filip i Jakova, a na lijevoj prometnoj traci osobni automobil sisačke registracijske oznake kojim je upravljala 37-godišnjakinja iz Zadra, nakon čega dolazi do udara skupa vozila splitske registracijske oznake kojim je upravljao 42-godišnjak iz Sinja u teretno vozilo, dok se skup vozila slovenske registracijske oznake kojim je upravljao 44-godišnji slovenski državljanin uspijeva zaustaviti, ali u njega udara skup vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kojim upravljao 36-godišnjak iz Zagreba, u čiji stražnji dio priključnog vozila udara osobni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 34-godišnjak iz Zagreba, dok lijevom prometnom trakom nailazi osobni automobil dubrovačke registracijske oznake kojim je upravljao 38-godišnjak iz Zagreba koji udara u osobni automobil sisačke registracijske oznake. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica osobnog automobila sisačke registracijske oznake. Protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi biti će podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 97 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Senju, kod 51-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.72 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 258 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Jadove, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 21-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U petak je građanka s područja Otočca dragovoljno predala poluautomatsku pušku, 178 komada raznog streljiva i tri tromblona, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.