Ličani pozitivni na COVID-19 odlično se osjećaju

0

Laicima se pomalo oduljilo liječenje prvih građana pozitivnih na COVID-19 na prostoru Ličko-senjske županije. Podsjećamo kako je prvi žitelj Udbine (64) sa simptomima koronavirusa dovezen u Opću bolnicu Gospić još 1. travnja. Njegova klinička slika tada je ocijenjena srednje teškom. Nakon tri tjedna liječenja taj se pacijent puno bolje osjećao pa je puštem na kućnu njegu.

Voditelj Odjela epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije dr. Ivan Stanić ujedno je i član županijskog Stožera civilne zaštite koji nam je rekao više o trenutnoj situaciji.

Oglas

-Prema informacijama iz Udbine prvi građaninin koji je bio pozitivan prilikom testiranja sada se odlično osjeća i nalazi se u samoizolaciji kod kuće. Očekujemo da bi do konca ovoga tjedna njegovi nalazi trebali biti besprijekorni. Slično je i s ostalim pacijentima. Što se tiče pacijenta s Udbine (25) koji se nalazi u karanteni u Gospiću i njegovo stanje je vrlo dobro i u ovome slučaju se samo čekaju nalazi po kojima je on izliječen. Pričekat ćemo nekoliko dana i treba se nadati dobrim vijestima, rekao nam je epidemiolog dr. Ivan Stanić.

Nakon 22 zaražena u Ličko-senjskoj županiji širenje ove bolesti je stalo, svakako najviše zahvaljujući stavljanjem u izolaciju svih građana kod kojih je ustanovljen koronavirus. Podsjećamo kako se COVID-19 najprije pojavio u Senju, zatim u Novalji, Udbini i Korenici. 

M. S.