Ličani u Vukovaru

Većina medija jučerašnji prosvjedni skup održan u Vukovaru nazvali su epohalnim, prekretnicom u neangažiranosti državnih institucija RH koje su unatrag 27 godina propustile procesuirati mnoge ratne zločince i nalogodoavce krive za vukovarsku tragediju. S prostora Ličko-senjske županije na prosvjed je stiglo gotovo 200 hrvatskih branitelja, njih 60 iz legendarne 9. gardijske brigade „Vukovi“. Među dragovoljcima koji su ostali posebno zapaženi bio je i župan dr. Darko Milinović.
-Čuli smo grozna svjedočanstva, danas je svima bilo mjesto ovdje u Vukovaru”. Smatram da skup u Vukovaru nije ispolitiziran. Svatko tko je želio politizirati ovaj skup je doživio poraz, ovo je skup hrvatskog dostojnstva i emocija. Mislim da sa mnom možete svjedočiti da ovdje nije bio politizacije, rekao je dr. Milinović.
Na konstataciju da je premijer Andrej Plenković unaprijed skup okarakterizirao takvim, odgovorio je: “Ako ga je pokušavao pokazati kao političkim skupom, onda je on danas doživio još jedan politički poraz. Mislim da je ovdje danas bilo mjesto i Andreju Plenkoviću i Vladi.”

N1/L. O.

Nastavak ispod oglasa