„Ličke Alpe“ na Baškim Oštarijama

Odlično pripremljene staze skijališta i sanjkališta u Sportskom centru   Baške Oštarije pohodili su danas mnogi. Posjetitelji iz Zadra, Šibenika, Senja, Gospića i cijele Like iskoristili su lijep zimski dan i proveli ga  u zimskim sportovima. U funkciji je bila i velika skijaška staza nedaleko od Planinske kuće. A Planinska kuća danas je, osim za okrjepu, poslužila i kao mali vidikovac da bi oni manje inertni posjetitelji promatrali vještinu skijaša.

Osim sportova na snijegu posjetitelji su danas uživali u već zaboravljenim velikim saonicama na snijegu. Baš kao u neka stara vremena konji su povukli velike saonice i uz topot kopita na zaleđenim Velebitskim stazama pružili puno uživanja gostima, posebice djeci koja nikada u životu nisu vidjela niti uživala u ovakvom načinu vožnje po snježnom krajoliku. Našlo se tako za svakoga ponešto. Hostel je bio krcat, a sportske aktivnosti i čista snježna bjelina po lijepom vremenu bili su ugođaji o kojima će se danima s užitkom pripovjedati.

Nastavak ispod oglasa

Iako snijega ima dovoljno, vremenske prognoze najavljuju nove centimetre. Bude li po volji skijaša i sanjkaša Baške Oštarije će narednih dana biti lička Švicarska i Austrija.

L.O.