Foto: Indirektno

Prošlo je 28. godina otkako je skupina tada hrabrih utemeljitelja krenula odlučno u osnivanje HDZ-a za Liku, Gacku i Krbavu predvođena Draženom Bobicem.

Nisu to bila laka vremena, prisjetili su se toga mnogi sinoć u govorima pred punom salom u Čovićima, među kojima i Miroslav Petry koji je posebno emocionalno govorio upravo o Bobincu. Petry se zahvalio na pozivu predsjedniku GO HDZ Otočac Branislavu Šutiću i naglasio da se odazvao sa radošću, srcem i ponosom.

Predsjednik GO HDZ-a Otočac Branislav Šutić se u svome govoru zahvalio Draženu Bobincu na svemu što je učinio za HDZ i Hrvatsku.

Milinović: Snagu ličkog HDZ-a svi moraju poštivati

-Bila su to vremenu kada se je  stvarala stožerna stranka koja će naposljetku pokazalo se biti zaslužna za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske, istaknuo je župan Milinović, zahvalivši se svim utemeljiteljima na njihovom doprinosu što su imali hrabrosti prije 28 godina osnivati HDZ u vrijeme kada to nije bilo lako i kada su se oni koji su to činili morali skrivati jer su ih pojedinci prozivali strankom opasnih namjera.

HDZ-ovci ističu kako je ovo bila obljetnica koja je pokazala snagu i poruku zajedništva, ali i razlog zašto je HDZ-e najjača stranka u RH.

L.O.