Stotinjak ličkih HDZ-ovaca na proslavi osnutka HDZ-a u Zagrebu

Na zagrebačkom Jarunu, u prostorijama NK Jarun Hrvatska demokratska zajednica svečano je obilježila 29. godišnjicu osnutka. Na ovaj povijesni nadnevak 17. lipnja, prije točno 29 godina, na tom se mjestu održala Osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice. U nazočnosti 48 osnivača, za predsjednika je izabran dr. Franjo Tuđman. Osnivačka skupština održana je usprkos zabrani komunističkih vlasti i njihova represivnog režima.

Iz Like stiglo 100-njak članova: Milinoviću podrška Šutića i Turića i mnogih drugih

Nastavak ispod oglasa

Ovom svečanom događaju prisustovlo je i 100-njak HDZ-ovaca iz Ličko-senjske županije koji su na Jarun stigli autobusima i osobnim automobilima, predvođeni članom nacionalnog Predsjedništva HDZ-a i županom Ličko-senjskim dr. Darkom Milinovićem. Milinović je i ovaj put zaokupio pažnju nacionalnih medija, a u njegovom društvu su bili i predsjednik HDZ-a Grada Otočca dr. sc. Branislav Šutić i predsjednik OO HDZ-a Perušić Ivica Turić čiju podršku u daljnjem političkom radu Milinović zasigurno uživa.

Jedinstvo HDZ-a Otočac: Na obljetnicu u Zagreb stigli predsjednici svih temeljnih ogranaka

Ono što je svakako znakovito je to da su iz Otočca u Zagreb stigli predsjednici svih temeljnih ogranaka, što svakako pokazuje jedinstvo HDZ-a u Gackoj dolini. Nakon polaganja vijenaca kod spomen-ploče dr. Franji Tuđmanu predsjednik stranke Andrej Plenković fotografirao se sa članovima stranke iz Like.

U nastavku programa nastavljeno je svečano obilježavanje uz dodjelu uvjerenja o završenom programu političkog menadžmenta polaznicima 11. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i tradicionalnom nogometnom utakmicom.

L.O.