Za sada na području Like nije alarmantno stanje vezano za elementarne nepogode koje su zahvatile dio Gorskog kotara, iako se bilježe problemi na pojedinim područjima sa opskrbom električnom strujom. Dir. Elektrolike Gospić Ernest Petry kaže da su tijekom nedjelje imali problema na području općine Plitvička jezera, odnosno na području Rastovače gdje su imali zahvate na elektro mreži, podizanju i popravku polomljenih elektro stupova i to na pet lokacija. Desetak je puta dolazilo do nestanka struje, no 20-tak radnika Elektrolike Pogona Plitvička jezera uložili su napore kako bi obavljali poslove popravaka.

„ Zbog trenutačnih (ne)prilika na području Gorskog kotara naši su djelatnici u Čabar kao pomoć odvezli agregate. Nastojimo pomoći koliko je to u našoj moći jer svjesni smo u kakvoj se situaciji nalazi tamošnje stanovništvo i naše kolege“ –kaže Ernest Petry.

Led je na elekto vodičima i dalje najveći problem tako da radnici Elektrolike na pojedinim područjima  sa štapovima idu ispod elektrovodiča  i tuku po njima kako bi skinuli teške naslage leda.

Direktor Perty kaže da su zbog trenutačnog stanja na terenu u pripravnosti sve mobilne ekipe.

Tokom proteklog vikenda je počela padati ledena kiša na području općine Plitvička Jezera te na području općine Rakovica, tako da su u nedjelju u jutarnjim satima, oko 02,00 – 03,00 h, cijelo područje općine Rakovica, naselja oko L.P.Sela, Arapov Dol, Željava, Vaganac, područje plitvica; Poljanak, Selo Plitvice, Sertić Poljana, Rodić Poljana, Korana i Rastovača ostali bez napajanja el.energijom usljed pucanja vodiča od dodatnog tereta, tj. leda, kao i zbog polomljenih stabala koja su padala po dalekovodu.

Dežurne ekipe Elektrolike Gospić su od ranih jutarnjih sati bile na terenu, te je većina kvarova otklonjena tokom istog dana osim naselja Sertić Poljana, Rodić Poljana i Željava koji su dobili struju danas u 03,02 sati. Trenutačno su svi djelatnici u naselju Arapov Dol u kojemu se saniraju prekinuti vodiči te se očekuje normalizacija napajanja tokom današnjeg dana, kazao nam je Igor Krha iz Elektolike Gospić Pogona Plitvička jezera.

Dražen Prša