Lički nogometaši bili su najbolji!!!

2

     BARCELONA/ GOSPIĆ – Više od 160 nogometnih  timova mlađih uzrasta iz cijele Europe sudjelovalo je natjecanjima na Međunarodnom turniru  „ Komm mit international“  u velikom kampu u Barceloni. Iz Hrvatske je igralo 120 dečki, dok je NK „Dalmatinac“ iz Crnog onamo angažirao 80 igrača. Pojačanje ekipama „Dalmatinca“ stiglo je iz Gospića jer su im se priključili Hrvoje i Ivan Smolčić, Luka Radošević i Igor Nikšić u kategoriji mlađi pioniri. Upravo je taj uzrast u  Barceloni premoćno pobijedio i osvojio prvo mjesto! Autobus sa šampionima vratio se doma danas poslijepodne. Iako  umoran od puta trener „Dalmatinca“ Ante Morić nije krio oduševljenje.

-Lijepo je vratiti se s peharom i znati da smo najbolji. Pojačanje iz Gospića bilo nam je dragocjeno. Mlađi pioniri igrali su 8 utakmica. Jedna je bila neriješena, a 7 čistih pobjeda. U finalu smo igrali s Nijemcima. Igor Nikšić je dao čak 5 golova. Pojačanje koje smo dobili iz Like odnosi se i na dečke  Marina Čačića, Roka Starčevića i  Domagoja Pocrnića. Gospić očigledno ima izvrsne mlade nogometaše i to je za svaku pohvalu. Što je također važno istaknuti jest da su se svi dečki vrlo korektno ponašali, igrali su  fer i sportski, kako i dolikuje pravim nogometašima. Nadam se da je ovo tek početak njihovih uspješnih karijera, rekao nam je trener Ante Morić.

Oglas

   Ovo nije prvi, a zacijelo ni zadnji put da su mlade nogometne nade Gospića zabljesnule punim sjajem izvan svoga grada. Ali pobijediti sve takmace u sred Barcelone i vratiti se doma s titulom najboljih ipak se ne događa svakoga dana.

M. S.