Po onoj poznatoj novinarskoj zabludi da samo veliki postižu i velike rezultate, u javnosti je pomalo skromno prošla vijest o najnovijem uspjehu pionira NK „Rijeka“. Oni su osvojili peto mjesto na europskoj završnici „Nike Premier Cupa“ u Danskoj! Izabranici Tomislava Čizmarevića potrošili su posljednje atome snage, što je u iznimno jakoj konkurenciji urodilo petim mjestom. U razigravanju za peto mjesto Rijeka je pobijedila Galatasaray nakon izvođenja jedanesteraca (9:8, 0:0) i to nakon što je pobjednički pogodak postigao vratar Ivor Pandur u jedanaestoj seriji penala! Pandur je obranio prva dva pokušaja igrača Galatasarayja s bijele točke, ali ni Kuqi također nije bio precizan. Vratar turskog kluba obranio je i pokušaj Šegona kod 2:2 i onda je krenuo niz penala u kojima vratari nisu ništa mogli.
Za Rijeku su precizni bili Putnik, Nikšić, Petrović, Katić, Hadžiisaku, Mohorovičić, Matulja i Smolčić. I onda su na red došli golmani, vratar Galatasaraya poslao je loptu visoko preko grede, dok je Pandur bio smiren i poentirao za veliko riječko slavlje. Kroz cijelu utakmicu Galatasaray je bio bolja momčad, ali nije iskoristio nekoliko prilika. U prvom poluvremenu turski nogometaši prokockali su jednu stopostotnu priliku, dok su dva pokušaja glavom u izglednoj situaciji otišla pored gola. Na red je došla dobra riječka kontra, ali bez golova.
Među pionirima NK „Rijeka“ igrali su i Likote. Igor Nikšić i Ivan Smolčić mlade su uzdanice kluba pridošle iz Gospića. Redovni treninzi, puno ljubavi prema nogometu i ogromna količina samoodricanja, kako dečki, tako i njihovih obitelji, samo su djelić ove sportske uspješne rapsodije koja ih je već počela pokazivati u najboljem svijetlu. Zaslužuju samo iskrene čestitke i sve komplimente jer igrati u takvoj konkurenciji među najboljim europskim klubovima doista je uspjeh dostojan poštovanja.

M. S.