Već smo objavili informacije po kojima su neumorni vatrogasci iz JVP Gospić danas požare zamijenili poplavama. Iz Vatrogasne zajednice ličko-senjske županije stiglo je novo priopćenje.

-Nakon pet izvanrednih dislokacija ličko-senjskih vatrogasaca na gašenje požara uSplitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju, nakon požara velikih razmjera na sjevernom, srednjem i južnom Velebitu odnosno na području Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit te nakon velikih požara otvorenog prostora na području Općina Plitvička Jezera i Lovinac vatrogasci nemaju vremena za predah. Višednevne požare zamjenjuju poplavama. Danas su pućeni na ispomoć kolegama u Zadarsku županiju. Tijekom ranih poslijepodnevnih sati 11 vatrogasaca iz Otočca, Korenice i Senja sa 3 vozila, 9 pumpi i 5 generatora električne energije upućeno  je na šestu po redu ovogodišnju izvanrednu dislokaciju, odnosno na sanaciju poplavom ugroženih objekata na širem području Grada Zadra u Zadarskoj županiji.

Na području Ličko-senjske županije trenutno nema većih intervencija vatrogasaca i ispumpavanja vode. Vatrogasci su tijekom dana zbog ispumpavanja vode iz poslovnih i gospodarskih objekata intervenirali na području grada Gospića i grada Novalje, stoji u priopćenju kojega potpisuje vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice , Ličko-senjske žzpanije Hrvoje Ostović.

L. O.