Ličko prelo u Zagrebu

Ličke nošnje
Ličke nošnje
Ličke nošnje

Mnogobrojni Ličani i prijatelji Like imali su sinoć priliku uživati u projektu Studentskog Zbora Gacke u obliku tradicijske ličke glazbe i ličkih specijaliteta pod nazivom “ličko prelo”.
Prvo ličko prelo Studentskog Zbora Gacke održano je u caffe baru Chanson, simbolično, preko puta “Stare poštarice”, nekadašnjeg kultnog mjesta na kojem su se Ličani okupljali u Zagrebu. Zvijezde večeri ovog su puta bili članovi sastava tradicijske ličke glazbe “Dvi dangube”. Dvije dangubice uz pomoć bubnja  pokazale su svu čar bogate ličke glazbene tradicije i natjerale sve prisutne na ples. U stanci između setova, članovi Studentskog Zbora Gacke organizirali su i tombolu u kojoj su se našle prigodne ličke nagrade poput coklji, bičvi, ličkog pekmeza, pola, rakije te bonovi s popustima na nekoliko ličkih apartmana.
– Moramo istaknuti članove FA Zagreb – Markovac i ZD Sinac koji su uveličali naše malo prelce te goste iz Slavonske udruge studenata, Udruge vukovarsko-srijemskih studenata te Udruge studenata grada Splita. Na samom kraju večeri, jedino se moglo čuti pitanje: “kad je opet ličko prelo?”, kazao je Bruno Ćutić, predsjednik Studentskog zbora Gacke.

L.O.

Nastavak ispod oglasa