S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 27 je novooboljelih osoba od COVID-19 te su dvije osobe preminule.

16 oboljelih osoba je s područja Gospića, 4 oboljele osobe u Domu za starije i nemoćne osobe LSŽ, tri oboljele osobe s područja Otočca te po jedna oboljela osoba s područja Novalje, Senja, Karlobaga i Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Jedna osoba starije životne dobi (73 godine) preminula je u OB Gospić.  Preminula osoba je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te su uz potvrđeni virus COVID-19 imala i niz kroničnih bolesti.

U OB Ogulin preminula je jedna osoba starije životne dobi (79 godina) s područja Otočca kojoj je posmrtno uzet bris.

Ukupno je oboljelo 424 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 164 aktivnih slučaja, 245 osoba je  izliječeno te 15 osoba preminulo.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 515 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

L.O.